Åpent møte med Marit Nybakk

Aurskog-Høland Arbeiderparti får besøk av avtroppende stortingsrepresentant Marit Nybakk på møte i Hølandshallen. Møtet henvender seg til eldre/pensjonister og godt voksne som kan møte på dagtid.

Marit Nybakk.

Marit Nybakk er født i 1947 i Nord-Odal og hun vil fortelle om sitt liv i politikken gjennom et langt liv.  Hun var først vararepresentant for Oslobenken fra 1985 og møtte så fast for Gro Harlem Brundtland da hun ble statsminister i 1986.  Fra 1987 ble hun fast representant ved Knut Frydenlunds bortgang. Og etter dette har det gått slag i slag. Hun har vært leder av forsvarskomiteen, nestleder i utenrikskomiteen og fra 2013 Stortingets visepresident.

Men også mye annet: Delegat til FNs generalforsamling, NATOs parlamentariske forsamling, Nordisk råd og ministerråd, Oslosenteret for fred og menneskerettigheter, SOS Barnebyer og Norsk Kvinnesaksforening. Marit Nybakk og Trine Skei Grande ble også kjente da de avsto fra å reise til Iran fordi de da ble tvunget til å dekke til håret og oppfattet dette som undertrykking av kvinner i Iran.

Det blir et møte med en engasjert dame, men også en tøff politiker som gjennom 32 år i politikken har fulgt velferdsstatens utvikling. Håper mange benytter anledningen til å høre Marits egen beretning.

Men vi skal heller ikke glemme vår egen ordfører Roger Evjen som vil komme innom og si noen velvalgte ord.  Arbeiderpartiets eldrepolitikk vi vi selvsagt også si noe om. Og så kommer Grethe Halvorsrud med gitaren sin og det blir allsang og underholdning.

Foto: Arbeiderpartiet.no.