Leserinnlegg: Tettstedsutvikling

Gruppeleder Randi Ransberg skriver i dagens Indre Akershus Blad om tettstedsutvikling.

original_1478638916_3517795

Akershus fylkeskommune og Oslo har sammen utarbeidet en felles regional plan for areal og transport. I denne planen kom det frem at myndighetene ønsker at 80 prosent av boligveksten i Aurskog-Høland kommune skulle legges til Bjørkelangen. 20 prosent skulle fordeles på resten av kommunen. I et høringssvar fra vår kommune, var et enstemmig kommunestyre tydelige på at vi ønsker at 80 prosent av veksten skal fordeles langs kollektivaksen Aurskog – Bjørkelangen – Løken. Da er det fortsatt rom for vekst både på Hemnes, Setskog eller noen av de andre tettstedene.

Det er flott at mange på Hemnes er opptatt av vekst og utvikling, for det er jeg også. Jeg vet at det er både et ønske og et behov for flere sentrumsnære tomter på Hemnes. Dette kan vi trolig få til gjennom fortetting. I dette arbeidet bør kommunen være en god bidragsyter.

Å få til næringsutvikling på Hemnes er viktig for fremtidig bosetting. For å få til denne utviklingen må man både utvikle eksisterende bedrifter, kanskje satse enda mer på videreutvikling av primærnæringene, og utvikle nye bedrifter. Å skape flere lokale arbeidsplasser er også mulig med dagens teknologi. For å få til denne utvikling, er det viktig at det kommer aktører på banen som vil satse på Hemnes. I tillegg er det utrolig viktig at vi støtter det næringslivet som allerede finnes på det tettstedet der vi bor. Å handle på nærbutikken er sikreste måten å få beholde nettopp nærhet til butikk.

«Oppgitt innbygger» mener at Bjørkelangen ikke er verdens navle, og det er ikke alle som vil bo her. Det har jeg stor forståelse for, og synes det er flott at vi har spredt bosetting i den romslige kommunen vår. Men, Bjørkelangen er kommunesenteret vårt, og nettopp i kraft av det, skal mange av tjenestene ligge her, slik at vi samlet kan gi et godt tjenestetilbud til innbyggerne våre. Hvis alle kunne snakke opp bygda si og kommunen generelt, er det kanskje lettere å skape entusiasme for utvikling.

«Oppgitt innbygger» har mye på hjerte, og han mener at politikken vi fører er «En hån mot innbyggere og næringsdrivende». Det er synd at han opplever det slik. Jeg tar gjerne flere diskusjoner med vedkommende, da en god innbyggerdialog er bra for alle parter, men da må han fortelle hvem han er. Den beste debatten får vi om alle står frem med fullt navn. Da er det også større mulighet for å få noe konstruktivt ut av debatten.

Randi Ransberg

Gruppeleder

Aurskog-Høland Ap