Leserinnlegg: Vi satser på barn og unge

Randi og Eli

Å vokse opp i Aurskog-Høland skal være trygt og gi et godt grunnlag for voksenlivet. Gode nærmiljø med barnehager og skoler med høy kvalitet, lekeplasser og nærhet til aktivitetstilbud har stor betydning for den enkeltes utvikling og for de valgene knyttet til utdanning, arbeidsliv og helse som vi gjør senere i livet. En av de viktigste oppgavene lokalpolitikerne har, er å sørge for at barna i Aurskog-Høland har en ryggsekk med verktøy som hjelper dem i voksenlivet.

Aurskog-Høland Arbeiderparti mener at barnehagene skal gi hvert enkelt barn en god start på livet gjennom et trygt og tilrettelagt tilbud som utvikler barnas nysgjerrighet, utforskertrang og sosiale kompetanse. Det krever at bemannings– og pedagognormen skal følges, slik at det er nok voksne på jobb, og de som arbeider i barnehagen skal ha relevant utdanning. Det er også viktig at det er barnehageplass til alle som ønsker det.

På skolen skal sosial og faglig læring bidra til at elevene utvikler seg til trygge og selvstendige mennesker som er faglig rustet til å møte fremtiden. Det krever sterke fagmiljøer på skolene med tilrettelegging for videreutdanning av lærere, fleksible skolebygg som møter framtidens krav til læringsmiljøer, nulltoleranse for mobbing og tilgjengelig skolehelsetjeneste.

Aurskog-Høland Arbeiderparti ønsker å gjøre kommunen attraktiv for ungdommer – både de som er under utdanning og de som skal ut i arbeidslivet. Vi vil øke antallet kommunale og private lærlingeplasser, jobbe aktivt for et bredt utdanningstilbud ved de videregående skolene, opprettholde ungdomsrådet og sørge for et godt fritidsklubbtilbud.  

Det er et mål for oss at Aurskog-Høland skal være en kommune der barn og unge kan utvikle seg, utfolde seg, søke ny lærdom og nye opplevelser innenfor trygge, gode rammer.

Randi Ransberg

2. kandidat Aurskog-Høland Arbeiderparti

Eli Ingeborg Ostrø

6. kandidat Aurskog-Høland Arbeiderparti

Publisert i Indre Akershus Blad 2. september.