Møt kandidatene: Steinar Ottesen

Steinar er vår 3. kandidat.

Steinar Ottesen

Fortell litt om deg selv?

Jeg heter Steinar, er 37 år og bor på Løken. Pappa er pensjonert og jeg har to søsken. I motsetning til det mange tror kommer jeg ikke fra en politisk familie. Vi har aldri diskutert politikk rundt middagsbordet. Min politiske interesse ble en realitet under statsvitenskapsstudiene. Jeg jobber som informasjonsrådgiver i Fagforbundet Oslo. Det er ingen overraskelse at min hovedinteresse ganger 10 er politikk, men jeg har et liv ved siden av. I løpet av de siste årene har jeg blitt badeentusiast og ser på det som en hobby. I tillegg liker jeg å reise, trene, skog/fiske og se på sykkel og MMA.

Hvorfor har du blitt lokalpolitiker?

Jeg ble lokalpolitiker for å kjempe for et bedre logopedtilbud for barn, unge og voksne. Det var min hovedgrunn når jeg sa ja til å stå på lista i 2015. Jeg føler i 2019 at jeg kan bidra til at Aurskog-Høland blir et bedre sted å bo uansett bakgrunn, alder, kjønn, hudfarge eller religion. Jeg ønsker også å åpne politikken for alle.

Hva slags politisk/foreningsliv/frivillighet erfaring har du? 

Jeg har vært svært interessert i politikk siden 2004 og spesielt amerikansk politikk. Noe som resulterte i at jeg tok en master i amerikansk politikk i USA. Jeg ble med i lokal politikken i 2014 som ikke er lang tid, men mener jeg har fått omfattende erfaring på noen korte år. Snart er jeg ferdig med min første periode i kommunestyret og som komiteleder for helse og rehabilitering. Jeg har sittet i styret til Løken Arbeiderforening og Aurskog-Høland Arbeiderparti siden 2015 med ansvar for valgkamp, nett og skolering. I desember 2018 ble jeg valgt til ny leder som var en stor ære for meg. Jeg sitter i representantskapet til både Akershus Arbeiderparti og Viken Arbeiderparti. Jobben min i Fagforbundet har gitt meg erfaring med fagligpolitiske arbeid.

Hva synes du er det viktigste vi i Aurskog-Høland Arbeiderparti har i vårt valgprogram?

At vi ønsker å fortsette å bygge fremtidens kommune. Arbeiderpartiet har bygget landet, jeg mener vi gjør det samme i vår kommune. Vi skal være garantisten for at det blir ny skole på Aursmoen og at vi starter å bygge nye kommunale barnehager og omsorgsboliger. Vi skal utvikle hele kommunen! I vårt nye partiprogram har vi mye politikk på arbeidsliv og jeg gleder meg til å presentere det.

Hva er det beste med å bo i Aurskog-Høland og Rømskog kommuner?

Når jeg kjører over kommunegrensa får jeg en følelse ikke har fått noen annet sted. Jeg er mye roligere og avslappet i Aurskog-Høland. Hjemme er hvor hjertet ditt er og for meg er det Aurskog-Høland. I vår kommune har vi nærhet til alt du trenger og det er kun en time fra Oslo/Gardemoen. 

Hva er dine hjertesaker?

En bedre logopedtjeneste for barn, unge og voksne. Ja, hakk i plata, men jeg har blitt veldig opptatt av folkehelse de siste årene og det er noe jeg vil arbeide for den neste perioden. Vi trenger flere lavterskeltilbud. Vi skal ha et arbeidsliv for alle i Aurskog-Høland kommune og dette vil alle høre mer om fra oss i valgkampen. Det skal jeg garantere.

Politisk helt/idol?

Jeg er veldig svak for Bill Clinton og stayerevne han har hatt i politikken. Den beste politikeren som har levd på denne jord, men han har mange feil. Strategen James Carville må nevnes som en sterk nummer to. På en stigende tredjeplass er Martin Kolberg. Han setter partiet før seg selv. Ingen og ingenting er viktigere enn partiet har han sagt. Det gjentar jeg for meg selv hver eneste dag.

Nevn en politiker som inspirerer deg fra et annet parti?

Anne-Lise Torvund (H) er en god, kunnskapsrik og direkte politiker. Hun har løftet komiteen for helse og rehabilitering, og jeg har lært mye av Anne-Lise. Ingen er mer forberedt. Vi er ikke enig om alt, men mer og mer. Aurskog-Høland trenger flere politikere som henne. 

Har du en person du ser opp til utenom politikken?

Bruce Springsteen. For meg er han stemmen til arbeiderbevegelsen. Ingen skriver viktigere tekster og bedre melodier. Bruce hører jeg på hver uke. 

Noe ikke så mange vet om deg?

Jeg er en stor fan av MMA, boksing og wrestling. Jeg tipper jeg ser 3-4 timer i uka med kampsport/wrestling. I 2012 var jeg på Wrestlemania med 80 000 tilskuere i Miami.