Møt kandidatene: Turid Dahlum Nilsen

Turid

Hvem er du?

Jeg er 54 år og kommer fra Rømskog. Jeg er gift med Tor Kristian., og vi har 3 voksne barn - Torbjørn, Thea og Truls. Jeg jobber på Bjørkelangen videregående skole som idrettslærer og sosialpedagogisk rådgiver. Trives veldig godt, og føler meg privilegert som kan få være sammen med mange flotte ungdommer hver eneste dag.

I tillegg er jeg varaordfører og gruppeleder for AP i Rømskog kommune ut denne perioden.

På fritida blir det naturlig nok mye politikk. Ellers er jeg treningsglad og er ofte ute i skog og mark. Er også en ivrig fotballsupporter til laga ungene våre spiller på, og det blir mange fotballkamper i løpet av en sesong.

Hvorfor har du blitt lokalpolitiker?

Jeg er en engasjert person som ønsker å være med og påvirke hvordan vi har det i bygda og i lokalmiljøet vårt.

Hva slags politisk / foreningsliv/frivillighet erfaring har du?

Jeg har vært med i politikk helt siden jeg var ung, og var med i lokalpolitikken i 3 sammenhengende perioder. Vi hadde også et lite, men aktivt AUF-lag på Rømskog som jeg var med i den gangen. Det blei deretter en pause fra politikk da barna vokste opp. Da blei det i stedet mange timer hver uke med oppfølging og engasjement rundt aktivitetene de holdt på med på ulike arenaer. De siste 4 åra har igjen lokalpolitikken fått stort fokus.

Hva synes du er det viktigste vi i Aurskog/Høland Arbeiderparti har i vårt valgprogram?

Vi har mye viktig og bra i vårt valgprogram. For meg blir det svært viktig at vi klarer å opprettholde levende bygder og ha et godt tjenestetilbud i lokalsamfunnene i vår nye kommune.

Hva er det beste med å bo i Aurskog-Høland og Rømskog?

Rømskog er ei flott bygd som jeg er veldig glad i. Bygda har flott natur og trivelige innbyggere hvor de fleste kjenner hverandre. Vi har et godt servicetilbud som dekker de fleste av innbyggernes behov.  

Hva er dine hjertesaker?

Oppvekst, utdanning og helse er mine hjertesaker.

Jeg brenner for de unges oppvekstvilkår. Alle barn skal ha så like muligheter som mulig til å bli sosialt og faglig rustet til å utvikle seg til trygge og selvstendige mennesker. Jeg er opptatt av inkludering og omsorg. Alle som bor i nye Aurskog-Høland kommune skal ha et godt helsetilbud, uansett hvilken livsfase man er i.

Politisk helt/idol?

Gro Harlem Brundtland, selve «landsmoderen» Norges første kvinnelige statsminister og den første kvinnelige lederen for Norske Arbeiderparti er et politisk forbilde. Hun har vist vei og vært en stor bidragsyter for kvinners rettigheter og likestilling. Tusen takk til Gro.

En annen jeg vil nevne er Thorvald Stoltenberg. Han var en person jeg så opp til og beundret. Han var løsningsorientert og så alltid etter muligheter. Han var en fantastisk menneskekjenner som så alle og var opptatt av at alle skulle bli hørt. Han viste i handling hvor viktig det er å stå sammen for felles sak.

Nevn en politiker som inspirerer deg fra et annet parti?

Knut Arild Hareide fra Krf er en dyktig politiker og et flott menneske som både har inspirert og vist vei om hva som er viktig som politiker. Politikk handler om å ta retningsvalg, ha et verdisyn og et politisk ståsted du vil kjempe for og stå for. Hareide valgte å trekke seg som partileder da ikke flertallet i partiet ønsket å følge den kursen han hadde staket ut. Han mente det blei helt feil å fortsette som kaptein da Krf valgte å gå inn i regjering med Frp. Knut Arild Hareide utviste styrke og mot som det står stor respekt av.   

Har du en person du ser opp til utenom politikken?

Jeg har stor sans for vår flotte konge. Kong Harald er jordnær og naturlig, og virker alltid interessert og oppdatert. Han har en lun humor med mange vittige replikker, men også treffende og reflekterte taler. Jeg kommer nok aldri til å glemme velkomsttalen han holdt i slottsparken hvor han sa: Nordmenn tror på Gud, Allah, Altet og Ingenting. Nordmenn liker Grieg og Kygo, Hellbillies og Kari Bremnes. Med andre ord: Norge er dere. Norge er oss. At vi skal kjenne at vi - på tross av all vår ulikhet - er ett folk.

Noe ikke så mange vet om deg?

Ikke sikkert alle vet at jeg er venstrehendt og holder med Liverpool.

Jeg elsker is og kan fortelle at jeg har spist 21 is i løpet av en dag. Som barn fikk jeg spise så mange is jeg orket en dag i året, og det var på 17.mai. Persen er fra 17. mai da jeg var 11 år. Om jeg spiste noe annet enn is den dagen husker jeg ikke.