Leserinnlegg: Ny barnehage på Løken

Løken Arbeiderforening satte søkelyset på denne saken og er glad for at et enstemmig formannskap vil bygge en helt ny barnehage på Løken. Vi skal følge prosessen helt til dørene åpnes. La det være krystallklart.

Vi bygger fremtidas lokalsamfunn.

Det er veldig gledelig at et enstemmig formannskap vil bygge en helt ny barnehage på Løken. Dagens barnehage ble bygget på 1970-tallet og lokaliseringen er langt fra gunstig, derfor er det å bygge en helt ny barnehage eneste langsiktig løsning. Aurskog-Høland Arbeiderparti skal bygge fremtidas lokalsamfunn og dette er nok et konkret eksempel på akkurat dette. Nå blir det viktig å gjennomføre en mulighetsstudie, finne en god lokalisering og deretter begynne byggeprosessen. Dette krever et godt forarbeid av administrasjonen og det er noe vi selvsagt forventer. Det virker også som dette er en klar prioritering.  

Mange familier har nok vært bekymret over situasjonen og det med god grunn. At prosjektet ble lagt på is har gjort at mange har diskutert saken rundt kjøkkenbordet. Et godt barnehagetilbud skal Aurskog-Høland ha uansett hvor det er i kommunen. Nå er det lysere tider i vente, men det vil nok ta litt tid. En ny barnehage bør stå ferdig til barnehagestart høsten 2018. Dagens beliggenhet er som nevnt ikke ideell og det finnes flere gode alternativer. For eksempel kan en mulighet være i området rundt Høland Stadion. Her er det stor plass, gode utearealer og allerede et veldig godt tilbud for barn og unge.   

Nå må alle gode krefter arbeide sammen slik at vi får til dette. Vi skal gjøre alt vi kan og flytte fjell om det er nødvendig. Det skal være et godt barnehagetilbud på Løken og alle andre steder i kommunen. 

 Steinar Ottesen 

 Aurskog-Høland Arbeiderparti   

Publisert i Indre Akershus Blad 02.02.17

Foto: Øyvind Henningsen.